ArtoPesonen

Jätkäsaaren torni tuhoaa Helsingin merellisen maiseman

 

Norjalainen kiinteistöspekulantti Arthur Buchardt ei onnistunut edellisessä hankkeessaan rakentaa ristihotelli Eteläsataman kansallismaisemaan. Nyt on vaihdettu paikkaa ja arkkitehtia. Sijoittaja haluaa rakentaa 120 metriä korkean hotellitornin Jätkäsaareen.

 

Jätkäsaari on osa kantakaupunkia

Kaupunkisuunnitteluvirasto julkaisi 2011 Jätkäsaaren tornisuunnitelman yhteydessä selvityksen koko Helsingin tornirakentamisen periaatteista. Suurin osa kantakaupungista on määritelty vyöhykkeeksi A, johon ei sallita nykyistä merkittävästi korkeampaa rakentamista. Jätkäsaari on kuitenkin - kuinka ollakaan – sopivasti rajattu vyöhykkeen A ulkopuolelle. Näin torni ei häiritsisi Kaupunkisuunnitteluviraston mielestä Helsingin siluettia. 

 

Viraston torniraportti ja sen aluerajaus A Jätkäsaaren osalta vaikuttaa lähinnä Buchardtin hankkeen tilaustyöltä. Kts. kartta luku 11 / sivu 55

http://files.kotisivukone.com/helsinkiseura.palvelee.fi/korkea_rakentami...

 

Jätkäsaari on osa kantakaupunkia, sen asema kaupunkirakenteessa on samanlainen kuin Katajanokan. Jätkäsaaren torni sijoittuisi samalle etäisyydelle niemen keskipisteestä – Erottajalta - kuin aiemmin suunniteltu ristihotelli. Tuskin kenellekään tulisi mieleen ehdottaa 33-kerroksista tornia Katajanokalle Kanavaterminaalin paikalle.

 

En vastusta tornirakentamista kategorisesti, mm. Keski-Pasilaan ja, ehkä, Kalasatamaan ne sopivat. Kantakaupungin ulkopuolella sisääntuloväylien tuntumassa tornit toimivat ikään kuin kaupungin portteina. Samoin aluekeskusten maamerkiksi esim. metroasemien yhteyteen, kuten mm. Rastilaan, maltilliset tornit sopivat.

 

Arkkitehtuurin perusteet

Arkkitehtuurissa on kaksi perusprinsiippiä. Ensiksi rakennuksen tulee olla itsessään kaunis, toiseksi sen tulee sopia ympäristöönsä ja tuoda siihen jotain lisäarvoa.Viimeksi esillä olleet tornisuunnitelmat - Harkimon torni Pasilaan ja Jätkäsaaren torni voivat olla sinänsä laadukasta arkkitehtuuria,  mutta ympäristöönsä ne eivät sovi. Jätkäsaaren torni (arkkitehdit Davidsson-Tarkela) on lisäksi halpa kopio Tukholmasta, Kistan Victoria Towerista.

http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://www.tnetnoc.com/hotelimages/80...

 

Jätkäsaareen suunniteltu 33-kerroksinen torni on kuin vieraalta planeetalta saapunut avaruusalus. Mittakaavaltaan se poikkeaa moninkertaisesti muusta kaupunkirakenteesta. Mereltä katsoen yksinään törröttävä torni pilaa Helsingin silhuetin. Maalta katsoen se tuhoaa ympäristönsä kuin neutronipommi, rakennukset jäävät, mutta merellinen atmosfääri on pois pyyhkäisty. ”Säteilyvaikutus” ulottuu Hietalahden rannoilta koko kantakaupungin ylle.

 

Varoittava kauhuesimerkki löytyy lahden takaa Tallinnasta. Vielä brutaalimpi on Montparnassen yksinäinen torahammas Pariisissa, jota kaikki nykyasukkaat, ja turistit, kiroavat.

 

Nykyiset megahankkeet merkitsisivät toteutuessaan suurinta kaupunkikuvan mullistusta Helsingissä sotien jälkeen.  Tornirakentamisen periaatteet tulee käsitellä demokraattisessa prosessissa uudessa yleiskaavassa, ei yksittäisinä postimerkkikaavoina.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Asko Tonteri

Kaipaan neuvoa – jatkanko elämääni?
25.8.2013 06:33 Pertti Lindeman

ilmoita asiaton viesti

Minulla on toivomus – antakaa minulle syy elää – hyväksykää minut sellaisena kuin olen.

Miltä Sinusta tuntuisi, kun siitä – että halasit toista ihmistä yli 5 sekuntia on enemmän kuin viisi vuotta, kun viimeksi heräsit aamulla toisen ihmisen vieressä on enemmän kuin viisi vuotta?

Luultavasti et osaa ottaa kantaa kysymykseeni, koska heräät toisen vierestä aamulla. Heräät joko riemulla, surussasi tai välinpitämättömästi. Eli asia ei kosketa Sinua, joten ei voisi vähempää kiinnostaa, joten pyydän siirry seuraavaan blogiin, niin et pahoita mieltäsi ja pilaa pyhäpäivääsi.

Tässä vaiheessa ovat pudonneet lukijoiden joukosta jo pois he, joilla on kaikki hyvin tai huonosti.

Yhtä paljon, kuin korkki viinipullossa estää viinin virtaamista, niin yhtä paljon yksi sana voi tukkia mielen ja ajatuksen – hämärtää näkemisen, ettei halua jatkaa lukemista eteenpäin ja nähdä elämää syvemmin. Sinä, jolla on ”korkki” ajatuksissasi, niin on ehkä parempi, ettet lue eteenpäin – oikeasti et lue enää tätä tekstiäni.

Edellinen teksti oli harkittu – pudottamaan lukijoiden joukosta pois heidät, jotka elävät vain omaa elämäänsä ja näkevät maailman vain oman turtuneen elämänsä ja kokemuksiensa kautta ymmärtämättä, että elämänkirjo on rajaton.

Jatko on tarkoitettu vain Sinulle, joka näet muutamia sanoja ja lauseita kauemmaksi. Valitettavasti jatkon lukeminen saattaa olla ikävää, rankkaa, katkeraa, inhottavaa...sitä se voi olla Sinulle, joka olet elänyt elämäsi suotuisten tähtien alla ilman suurempia vastoinkäymisiä.

Tässä ensin lyhykäisyydessään elämäni leimat joiden kanssa olen elänyt:

Eli lyhykäisyydessään mitä yksi konkurssiin ajettu yrittäjä on saanut kokea – tarina on tosi – valitettavasti.

En ole selvinnyt konkurssista vieläkään vaikka siitä on jo 21 vuotta!

Loin, ideoin, perustin ja toteutin yhtiökumppanini kanssa, yritysalamme Suomessa mittavimpiin yrityksiin kuuluvan uuden yrityksen sukumme maalle 1987-92, joka olisi kuulunut isäni veljelle, mutta hän kuoli Talvisodassa. Yritys on työllistänyt jo yli 20 vuotta suoranaisesti 200 henkilöä ja välillisesti noin 300 henkilöä. Eli tarjonnut elämisen mahdollisuuden viidelle sadalle työntekijälle ja heidän perheilleen Kainuun korvessa. Investointimme arvo oli 80 miljoonaa euroa.

Lyhykäisyydessään vuonna 1992 rahoittaja pankkimme, joka oli valtion valvonnassa, haki yrityksemme konkurssiin vastoin solmimiamme keskinäisiä rahoitussopimuksiamme. Yrityksemme omaisuus myytiin pakkohuutokaupassa 70%:n alennuksella pankin tytäryhtiölle, josta se siirrettiin vielä edullisemmin toisten haltuun. Minulle ja yhtiökumppaneille jäi miljoonien velkavastuut, menetin kotini, terveyteni, historiani, tulevaisuuteni ja koko elämäntyöni.

Yrityksemme jatkoi menestyksellistä toimintaa ja sitä on laajennettu jo lähes 100 miljoonalla eurolla sekä ympäristön yritykset ovat voineet sen menestyksen myötä laajentaa toimintaansa jo yli 100 miljoonalla eurolla.

Luomani yrityskonsepti on kopioitu menestyksekkäästi kotimaassa ja ulkomailla. Yritys on omalla alallaan Suomen menestynein

Kolme kertaa olen luopunut perinnöstä.

Ensimmäisen kerran 1979, kun isäni ehdotti, että jättää minulle Jäätiön koko tilan, jolle Katinkullan rakensin, yrityksemme sekä talot. Kieltäydyin, koska en halunnut saattaa veljiäni huonompaan asemaan.

Toisen kerran luovuin omasta tulevaisuudestani kun minulle tarjottiin Suomen Matkailuliitosta 1982 hyväpalkkaista työpaikkaa ja kihlattuni Liisa sai myös työpaikan Helsingistä, niin en kuitenkaan voinut jättää äitiäni ja veljiäni yksin yritystemme kanssa, joita he eivät olisi voineet hoitaa ja pyörittää. Liisa muutti Helsinkiin ja minä jäin Kainuuseen hoitamaan yrityksemme ja myöhemmin perustamaan Katinkullan.

Kolmas kerta oli kun äitini kuoli 1997. Toiset voivat surra äidin kuolemaa, mutta minulla siihen ei ollut mahdollisuutta, sillä jouduin jo muutaman minuutin kuluttua rakkaan äitini kuoleman jälkeen ajattelemaan sitä, että SKOP vie äitini perinnön, joten minun oli se pelastettava veljieni lapsille. Soitin matkalla Tartosta Tallinnaan, ystäväni autosta, kun olin menossa äitini kuolinvuoteelle häntä hyvästelemään, juristille Kainuuseen, että laatii valmiiksi perinnöstäluopumissopimuksen, jonka minä ja veljeni allekirjoitamme. Jolloin perintöni siirtyy automaattisesti veljieni lapsille. Näin tehtiin ja sain pelastettua äitini perinnön SKOP:n ulottumattomiin.

Tässä sitten leimat, joiden kanssa olen joutunut lapsuudestani alkaen elämäni taipaleen kulkemaan.

Vasenkätinen, tietäisittepä kuinka vaikeata oli täytekynällä opetella kirjoittamaan, kun käden täytyi olla vinossa asennossa ja siitä huolimatta lopputuloksena oli sotkua. Vasenkätisyys ei ole vieläkään kaikissa kulttuureissa hyväksyttyä. "Vasenkätisyys on turmeltuneisuuden ja syvän pahuuden merkki", sanoi sattuvasti 1800-luvulla elänyt italialainen rikosoppinut Cesare Lombroso. Hän todisti vankiloiden olevan täynnä vasenkätisiä. Vuosisatoja ihmiset ovat tietäneet, että vasenkätiset ovat pahoja ja muita huonompia.”

Lukihäiriö, sitä en toivo kenellekään, sillä en näe omia kirjoitusvirheitäni vaikka kuinka useasti lukisin tekstini, nyt auttaa kirjoittamisessa oikeankielen tarkistus. Kouluaikaan punakynä ei hirveästi auttanut oppimaan.

Lindeman, mustalaisten sukunimi. Keskikoulussa minua kutsuttiin Kreivi Pertti Ylermi Lindemaniksi. Myöhemmin oli vaikeuksia saada tilattua ravintolasta pöytää tai hotellista huonetta sukunimeni vuoksi.

Homoseksuaalisuuteni takia menetin nuoruuteni ja melkein henkeni jo 12-vuotiaana, kun ymmärsin rakastavani samaa sukupuolta ja kuulin, että sellaiset laitetaan vankilaan. Soutaisin Jäätiön lahdelle veneellä ja hyppäisin veneestä, 12 vuotiaan ajatuksia. Kukaan ei olisi saanut tietää itsemurhani syytä, niin kuin ei tiedetä toistenkaan lasten itsemurhan syitä. Harmi, että jätin sen vain aikomukseksi, mutta valtavasti nuoria on sen toteuttanut. Miltä tuntuikaan katsoa vierestä kun ystävilläni oli rakastetut, joita helliä ja pitää heistä kiinni. Minä olin yksin vuosia ahdistukseni ja häpeäni kanssa, joka vaikeutti koulunkäyntiäni, untani ja elämäniloa. Ei ollut ketään, kenelle olisin puhunut ja kertonut todellisista tunteistani.

Konkurssin tehnyt, muistan hyvin sen seuraavan päivän, kun mietin pitkään Kajaanin kodissani, että uskallanko mennä ulos kaupungille. Konkurssiin liittyy myös valitettavan yleinen näkemys, että konkurssin tehnyt on rikollinen. Minunkin kohdalla huhut ja vihjailut, että olisi laittanut muutaman miljoonan syrjään. Se tuntuu todella pahalta kuulla tuttaviltani juoruista, että olisin tehnyt törkeän velallisen rikoksen!

Työtön, elin työttömyyspäivärahalla 1.800mk/kk 1.12.1992-syksyyn 1994. Tökärikortti mulla on vielä tallessa. Tökäripäivänä kävin ostamassa säilykkeitä, että saan varmasti syödä. Kaikki muut kulut jäi maksamatta myös asunnon yhtiövastike, mutta taloyhtiö ei minua kovistellut. Puhelin oli välillä poikki, mutta veljeni maksoivat välillä laskun ja puhelin jälleen toimi. Ystävien luona kävin useasti syömässä.

Kodin menettäminen pakkohuutokaupassa konkurssin jälkeen. Kävin ostamassa Kainuun Sanomat Helsingin rautatieasemalta ja luin siitä kotini pakkohuutokauppailmoituksen Kajaanissa, istuen Kaisaniemen puiston penkillä Kansallisteatterin takana Helsingissä kotiseutuni Kainuun menettäneenä.

Koditon, vailla osoitetta, 15.12.1997-30.3.1998, jolloin asuin kahdeksan ystäväni sohvalla Suomessa ja ulkomailla. Luottokelvottoman en saanut vuokrattua asuntoa Suomesta!

Isänmaan menettäminen, kun en saanut luottotietojeni takia vuokra-asuntoa Suomesta ja Sotkamon kunta hylkäsi avunpyyntöni, jossa pyysin, että kunta vuokraisi asunnon ja minä vuokraisin sen kunnalta ja maksaisin kunnalle vuokran. Olin luonut Sotkamon kuntaan satoja pysyviä työpaikkoja, mutta sillä ei ollut mitään merkitystä. Vaihtoehdoiksi jäi itsemurha tai maasta muutto ja silloin jouduin muuttamaan pakosta toiseen maahan - Viron Tarttoon 1997.

Toisen kotimaan menettäminen. Olin sopeutunut jo Viron Tarton elämään kun Kajaanin maistraatilta tuli kirje, että minun on ilmoitettava asuinpaikkani sakon uhalla, jolloin olisin menettänyt KELA kortin, eli minulla ei olisi ollut enää minkäänlaista sosiaaliturvaa. Silloin jouduin pakotettuna muuttamaan Euroopan unioniin kuuluvaan maahan, jolloin pakenin Espanjaan joulukuussa 2000.

Uskonnon menettäminen. Homoilta televisiossa syksyllä 2010, jolloin menetin Räsäsen puheitten takia vielä uskontoni. Se uskonto, jonka minä olin omaksunut oli suvaitsevainen ja rakkautta täynnä, mutta sinä iltana minun annettiin ymmärtää, että se samainen uskonto on suvaitsematon ja vihaa täynnä.

Armeijan käynnin tarpeettomuus, jonka toi minulle selväksi Oinonen, kieltäytyessään itsenäisyyspäiväjuhlista. Olen käynyt armeijan, ilmavoimien viestikoulun erikoiskoulutuksen, jonne oli 307 hakijaa ennen armeijan alkua ja 6 meitä vain hyväksyttiin. Reserviupseeri kouluun en voinut mennä, koska autoin samalla vanhempiani yritystoiminnassa, jolloin välimatka olisi ollut liian pitkä. (olin perheyrityksessämme töissä jo 10-vuotiaasta lähtien)

Minulla todettiin varusmiesaikana fyysinen sairaus, mutta en halunnut luopua kansalaisvelvollisuuteni täyttämisestä. Sain hiukan helpotusta esim. 30km hiihtolenkillä täyspakkaukseni painoa kevennettiin, mutta rynnäkkökiväärini kannoin. 

Varusmiespalvelusaikaa oli jäljellä vielä puoli vuotta, kun isäni kuoli ja minulle jäi hoidettavaksi kolme perheyritystä. En hakenut vapautusta vaan sovin armeijassa esimiesteni kanssa puhelimen käytöstä ja hiukan pidemmistä lomista, että pystyin hoitamaan yritykset. Palkkasin henkilökuntaa, hoidin lainaneuvottelut, tein markkinointisuunnitelmat, kirjanpidon, verotuksen jne. 

Varusmiespalveluksen loputtua olin alikersantti, sillä esimieheni oli unohtanut esittää minulle kersantin arvoa. Sain Karjalan lennostossa ainoana mitalin ansiokkaasti suoritetusta varusmiespalveluksesta. Kertausharjoituksiin osallistuin innolla ja olen nyt kersantti. Huom! Homoseksuaaleista 99% on käynyt armeijan ja suurin osa sivareista on heteroita!

Nuoren eläkeläisen häpeä, eläkkeelle jo 43-vuotiaana. Minulla ei ollut koskaan suunnitelmissani lopettaa työntekoa. Vanhuuden päivien varalle minulla oli suunnitelmissa pyörittää pientä tasokasta hotellia. Töihin minusta ei enää koskaan ole. Todellisuudessa kuolin henkisesti jo syksyllä 1992, kun SKOP oli ryöstänyt meidät – en halunnut enää elää sen jälkeen, joten kuolin henkisesti jo silloin.

Yksinäisyys, se on se olotila, jota olen saanut surukseni elämässäni eniten kokea. Nuoruudessani ystävieni seurassa, jotka eivät olleet yksin, perheyrityksemme Jäätiön Lomakylän kesäyöt, jolloin olin yövartiossa, yksinäiset yöt Kajaanissa, Helsingissä, Tartossa, Espanjassa...Menen nukkumaan yksin, herään yksin, yksin syön aamiaisen, lounaan ja illallisen. Vuoden aikana minulla on ehkä mahdollisuus nauttia parinakymmenenä päivänä jonkun seurasta ruokaillessani, muuten seuranani on lehti, kirja tai älypuhelin. Minulla on valtavasti ”ystäviä” ja tuttuja ympäri maailmaa, mutta en keksi heidän joukostaan ketään, jolta voisin kysyä esim. tästä tekstistäni, että onko se asiallinen, en halua vaivata ketään.

Eli kaikki meni: koti, kotiseutu, kotimaa, uskonto, ystävät, omaisuus, yritys, terveys ja vielä kunnia varusmiespalveluksesta!

Sen lisäksi menetin vielä uskoni Suomen oikeuslaitoksen puolueettomuuteen ja riippumattomuuteen.

Joskus mietin sitä, että Jumala ei ollut luomisessani mukana vaan oli vapaalla ja tähdetkin oli miten sattuu.

Joku voi sanoa, että itse tieni valitsin ja niin sen olen aina tehnyt, mutta useimmiten laittamalla toisten onnen ja hyvinvoinnin etusijalle vaikka sitä ei huomattaisi.

Jo kahdenkymmenen vuoden ajan ainut syy, että olen jaksanut vielä seuraavan päivän on se, että aamuisin olen päättänyt, että yritän kaikkeni auttaa toisia heidän ongelmissaan ja kärsimyksissään sekä olla mahdollisimman ystävällinen ja huomioida toisia ihmisiä ja muita eläviä olentoja.

Onnellisena nukahdan, mutta surullisena herään aamuun – vielä on kestettävä tämäkin päivä. Kuolema minua ei pelota vaan elämä.

Eli kertokaa minulle syitä miksi jatkaa vielä elämää? Kertokaa minulle syitä, miksi en voi jatkaa elämää samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa, jota voisin rakastaa ja saada rakkautta, häntä minulla ei kylläkään ole? Jos se ei ole mielestäsi oikein, niin miten minun mielestäsi pitäisi luopua elämästäni vai veisitkö Sinä minut saunan taakse...?

Oliko elämäni Sinun mielestäsi turha ja merkityksetön? Olisiko minun pitänyt elää elämäni Sinun ehdoilla, ottaa vaimo ja tehdä lapsia? Miksi minun olisi täytynyt niin tehdä, kun se olisi ollut minun luontoni vastaista?

Olisiko parempi, että KELA:n äitiyspakkauksessa olisi ”itsemurhapilleri”, jonka jokainen lapsi voisi nielaista huomatessaan tykkäävänsä samasta sukupuolesta tai olisiko se äitiä ja isää varten, jotka voisivat sen homoseksuaaliselle lapselleen syöttää? Olisiko se Sinun toivoma ratkaisu homoseksuaalisuuteen?

Sukupuolineutraaliavioliittolaki ei ole keneltäkään pois, mutta se poistaa meiltä, meidän isiltä, äideiltä, sisarilta, muilta sukulaisilta, ystäviltä ja tuttavilta häpeän tunteen meidän olemassa olostamme.

Arvoisat kansanedustajat ja muut poliitikot pyydän vastaustanne, että olemmeko me rasite Suomen yhteiskunnalle vai rikkaus? Annoin teille vaihtoehdon joko hyväksyä meidät tasavertaisina yhteiskunnan jäseniksi tai laittaa se pilleri KELA:n äitiyspakkaukseen – valinta on teidän!

Mieti näitä kysymyksiä ja vastaa minulle, niin vastaat samalla mahdollisesti omalle lapsellesi tai lapsenlapsellesi.

Tällaisia ajatuksia ja kysymyksiä Sinulle hyvä blogini lukija. Ystäväni pitävät minua pienenä ihmeenä, että olen vielä hengissä.

Yritän kuitenkin sinnitellä vielä, jos vaikka voisin vielä jotain toista auttaa vaikka sitten tällä blogi kirjoituksellani – jos sain edes yhden ihmisen ajattelemaan, silloin nämä elämän jatkopäivät eivät menneet hukkaan.

Teksi on vain muutaman tunnin luoettavasissa ja sitten sen poistan!

Kommentoi
Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!
❤ 1 Suosittelen!

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tietoa suosittelusta
Kirjoita uusi kommentti
Nimi: Asko Tonteri
Kommentti: *
Haluan ilmoituksen uusista kommenteista sähköpostiini
Kaikista kommenteista
Vain vastauksista kommenttiini
Julkaise Facebookissa

Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
Älä levitä huhuja tai valheita.
Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
Älä mainosta.
Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.

Käyttäjän PeliSuomi kuva

Pertti Lindeman

Ulkomaat

Näytä koko profiili
AskoTonteri

Estetyt kirjoittajat
Kirjaudu ulos
Hallitse kommentteja

Suosituimmat puheenvuorot

Älä usko Hesaria, älä vedä LSD:tä Niklas Herlin
Kaipaan neuvoa – jatkanko elämääni? Pertti Lindeman
Kaksi kolmesta vastustaa pakkoruotsia Reijo Tossavainen
Kreikka paketti läpi, sanoo oppositio mitä hyvänsä! Sari Karlström
Lakkautetaanko asevelvollisuus kansalaisaloitteella? Seida Sohrabi
Vasemmisto häiriköi Saksassa AfD.n vaalitilaisuuksissa. Tapani Pollari
Kiitos Paavo Arhinmäki: Mitalit eivät kuulu... Harri Kiiskinen

Lisää suosituimpia
Viimeksi kommentoidut artikkelit
Tämän blogin suosituimmat

HS tänään: Koskelo kertoo "järkyttyneensä" tuomareiden käytöksestä - Minä en! 8.8.2013
Pakkoruotsi vai pakkovenäjä? 13.8.2013
Niinistö allekirjoitti kiistellyn venäjäpropagandalain 17.8.2013
Varoituksia yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville vuodelta 1996 9.4.2013
Avajaispuhe Sotshin talviolympialaisiin 2014 24.8.2013

Tietoa blogipalvelusta

Kirjaudu Uuteen Suomeen muutamalla hiiren klikkauksella ja osallistu keskusteluun!

Perusta oma blogi vaivattomasti täällä. Käsittelemme hakemuksesi mahdollisimman pian.

Keskusteluun osallistujat vastaavat itse tekstiensä sisällöstä niin blogikirjoitusten kuin kommenttienkin osalta. Lue lisätietoja alta ja tule mukaan!

Mitä ovat Puheenvuoro ja Vapaavuoro?
Uuden Suomen keskusteluohje
Blogin moderointilinja
Asiallisia kommentteja ja tietoja SKOP:n pankkiirien, tilintarkastajien, poliitikkoja ja oikeuslaitoksen toiminnasta 90-luvun laman aikana ja sen jälkeen. Sinulla voi olla myös ennen julkaisematonta tietoa Katinkullan kaappauksesta yrittäjiltä pankin haltuun ja edelleen nykyisille omistajille.
Käyttäjän suosittelemat kirjoitukset

Suomen olympiakomitea kieltää sateenkaaren värit Veli-Pekka Leivo
Voiko poika mennä päiväkotiin sateenkaariheijastin hihanvarressa heiluen? Juho Antikainen
Sateenkaarihallitusten toiminta Moskovan 2013 ja Berliinin 1936 kisoissa Eljas Rahikainen
"Talismaani" Hakkarainen Kalevi Kannus
Sateenkaarilippu myötätuulessa – Arvostelu Venäjän homolakia kohtaan kasvaa J. Sakari Hankamäki
Liiketoimintaa vai reilua palvelua Janne Kuusi
Onko Putinin Venäjä perussuomalaisten mallivaltio? Börje Uimonen
Mitä väärin on ihmisoikeuksien puolustamisessa? Olli Kohonen

Näytä lisää
Blogikirjoitusten arkisto

Elokuu 2013
Toukokuu 2013
Huhtikuu 2013
Tammikuu 2013
Joulukuu 2012
Lokakuu 2012
Helmikuu 2012

Ilmoitus
Käyttöehdot | Yhteystiedot | Keskusteluohje | Uuden Suomen blogeista vastaavat Mearra ja Uusi Suomi.

Jorma Kohva

Kirjoita vitsi,ota banni
30.8.2013 14:25 Jorma Simola 31 kommenttia, 1 uusi

ilmoita asiaton viesti

Kun keväällä erääseen romanikerjäläisten ketjuun erehdyin kirjoittamaan ihan hauskan mannevitsin,niin mahtava Pekka Siikala haukkui minut kaikin mahdollisin sanoin, ja ilmoitti

siitä ylläpidolle,noh bannihan siitä tuli,mutta onneksi Siikala itsekkin sai bannin.

Joten varokaa ettette vaan kerro vaan kerro täällä mitään huumoripitoista:)

Kommentoi 31 kommenttia, 1 uusi
Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!
❤ 6 Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Tietoa suosittelusta
❤ 2 Suosittele
Jari-Petri Heino 30.8.2013 14:26

Kyllä Pekka täällä edelleen vaikuttaa. Pekalla on addiktio.

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
1.

Suosittele
Käyttäjän JormaSimola kuva
Jorma Simola 30.8.2013 14:27

Eli se on toisella nimellä?

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
2.

Suosittele
Käyttäjän JormaSimola kuva
Jorma Simola 30.8.2013 14:30

Ps,laitan taas kuvan kohta, ennen bannia se olikin.

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
3.

❤ 3 Suosittele
Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo 30.8.2013 14:35

Järkkäisköhän Siikala mullekin bannit?
Mielisairaalan suljetulta osastolta kuuluu kamalaa tappaleun ääntä ja rotevat mieshoitajat ryntäävät erottamaan tappelupukarit toisistaan. Voitolla olevalta mieheltä he kysyvät: "Napoleon, miksi sinä meinit lyömään Moosesta?" Napoleon vastaa: "No kun Jumala käski." Silloin siitä viimeisestä - kaikkein pehmustetuimmasta - huoneesta kuuluu tyly ääni: "Enkä käskeny!"

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
4.

Suosittele
Käyttäjän JormaSimola kuva
Jorma Simola 30.8.2013 14:38

Ei se enään voi järkätä, mutta kuten kaikki vanhat blogistit tietää, Siikala järjesti monelle bannit, kunnes uhoamisillaan sai lopulta itsekkin.

Siikalan poistuttua tämä some muuttui paljon asiallisemmaksi.

Ps,Nyt kuulemma räyhää aamulehden blogeissa.

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
5.

❤ 1 Suosittele
Käyttäjän JormaKohva kuva
Jorma Kohva 30.8.2013 16:50

Pekka lähettää terveisiä Reijo Kamulalle, Aimo Remekselle ja Seppo "Keino" Lavikaiselle, jotka kaikki ovat poistuneet joukostamme.

Erityiskiitos Sirpa Abdullahille.

vastaa
linkki tähän kommenttiin
15.

Suosittele
Käyttäjän JormaSimola kuva
Jorma Simola 30.8.2013 16:56 Vastaus kommenttiin #15

Remes on nykyään A.A Remes

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
17.

Suosittele
Käyttäjän JormaKohva kuva
Jorma Kohva 30.8.2013 16:59 Vastaus kommenttiin #17

Ja Jussi Halla-aho on Lauri Korhonen, Sixten Korhosen poikaystävä.

vastaa
linkki tähän kommenttiin
19.

Suosittele
Käyttäjän JormaSimola kuva
Jorma Simola 30.8.2013 17:03 Vastaus kommenttiin #19

Ai,tota en tiennytkään =)

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
22.

Suosittele
Käyttäjän JormaKohva kuva
Jorma Kohva 30.8.2013 17:18 Vastaus kommenttiin #22

Vitsiähän sä kysyit..

muokkaa
vastaa
linkki tähän kommenttiin
26.

Suosittele
Käyttäjän JormaSimola kuva
Jorma Simola 30.8.2013 15:01

Siikala on kuulemma ateisti.

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
7.

Suosittele
Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen 30.8.2013 17:03

Eiköhän banneista kuitenkin päätä ylläpito eikä Siikala. Ja kuka vaan voi ilmoittaa ylläpidolle mielestään epäasiallisen viestin.

Ei puheenvuoro kyllä mielestäni ole vitsien jakoalusta. Varsinkin täysin aiheeseen liittymättömiä viestejä kommenttiosuuksissa en aina oikein jaksa ymmärtää.

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
21.

Suosittele
Käyttäjän JormaSimola kuva
Jorma Simola 30.8.2013 17:05

Eli kaikki asiat pitää sanoa otsa kurtussa ilman kevennystä?
Kymppi uutisissakin on loppukevennys.

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
23.

Suosittele
Käyttäjän markoparkkola kuva
Marko Parkkola 30.8.2013 18:38
2

Fasisti!

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
31.

❤ 3 Suosittele
Käyttäjän JormaSimola kuva
Jorma Simola 30.8.2013 14:47

Jääskeläinenkin saanut bannit, kuulemma jonkun ulkopuolisen ilmiannon perusteella, ja Jääskistä olen pitänyt yhtenä asiallisimmista kommentoijista,joka on aina tuonut faktat pöytään.

J-P Heino taitaa olla oikeassa,että Siikala edelleen kyttää täällä.

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
6.

Suosittele
Käyttäjän harrisaxophonerautiainen kuva
Harri Rautiainen 30.8.2013 15:12

Siikalan voi bannata sieltä tai täältä, mutta hänen astraaliprojektionsa jää ja muuttuu ennen aikojen loppua lihaksi.

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
8.

Suosittele
Käyttäjän JormaKohva kuva
Jorma Kohva 30.8.2013 16:28

Terveisiä Pekalta.

http://www.pekkasiikalalta.net/6

vastaa
linkki tähän kommenttiin
12.

Suosittele
Käyttäjän JormaSimola kuva
Jorma Simola 30.8.2013 16:32

Tuossa onkin hyvä linkki Siikalan ajatusmaailmaan:)

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
13.

❤ 6 Suosittele
Jari-Petri Heino 30.8.2013 15:14

Propagandan yksi peruselementeistä on sensuuri ja bannaaminen, jotta kiusalliset kysymykset eivät sita haittaa.

Myöskään lähdeviitteitä ei kannata laittaa, sillä ne ovat propagandan tappajia koska ihmiset nyt vain suurimmaksi osaksi ajattelevat ihan itse.

Hyvä esimerkki propagandasta on politiikan tutkija Nieminen, joka jättää kaikki kiusalliset kysymykset julkaisematta, kuten nyt vaikka sen, miksi vasemmisto itse symppaa Kokoomusta jopa niin paljon, että Arhinmäki suostui opintotukien leikkaamiseen, vaikka alkukesästä vielä muuta uhosi.

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/arhinm%C3%A...

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
9.

Suosittele
Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen 30.8.2013 15:58

Nou hätä bannauksen suhteen. Ei ainakaan minulla tosikkojen tosikolta, jolta ei irtoa mitään huumoriin viittaavaankaan. Toista se on Arhimäen kohdalla. Huumor miehiä. Olisin varmaan läkähtynyt naurusta,jos en olisi näin tosikko, kun luin tuon Jari-Petrin laittaman linkin Verkkouutisiin. Oli se niin hyvä poliittinen vitsi.
Ehkä bannaukseni saattaa olla jo mietinnässä. Jos aletaan bannata tyhmien blogien kirjoittajia, niin luulen olevani kärkipäässä.

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
10.

❤ 1 Suosittele
Käyttäjän JormaSimola kuva
Jorma Simola 30.8.2013 16:15

Miksi kirjoittaa tyhmiä blogeja?. Kannattaa vaan kirjoittaa omia mielipiteitä.

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
11.

❤ 2 Suosittele
Käyttäjän JormaSimola kuva
Jorma Simola 30.8.2013 16:39

Minusta taas Arhinmäki on vitsi koko mies.(bannausvaroitus)

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
14.

❤ 2 Suosittele
Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi 30.8.2013 17:43

"Jos aletaan bannata tyhmien blogien kirjoittajia, niin luulen olevani kärkipäässä."

Teuvo Valkonen, ei pidä luulla itsestään liikoja. Kilpailu on täällä blogistaniassa tällä saralla todella kova. Varsinkin kun täällä käyvät kusaisemassa reviirimerkkinsä armaat poliitikkommekin. Käy nyt vaikka lukaisemassa Liisa Jaakonsaaren uusin. Tuollaiseen et varmasti pysty edes räkäkänniin juotettuna lobotomian jälkeen. Vähän rispektiä mestarille.

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
29.

Suosittele
Käyttäjän JormaKohva kuva
Jorma Kohva 30.8.2013 18:05

Oliks sulla Kristiina itse substanssiin jotain älyllistä argumenttia..?

Tosin Siikalasta keskusteleminen ei taida sinänsä olla kovin älyllistä...

muokkaa
vastaa
linkki tähän kommenttiin
30.

❤ 2 Suosittele
Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen 30.8.2013 16:51

"Suomi oli jo hengityskoneessa, mutta Kataisen-Urpilaisen sateenkaarihallitus osoitti kykynsä päätöksiin ja henkinen elpyminen on jo nähtävissä. "
Liisa jaakonsaari tämän päivän blogissaan...

Päivän paras vitsi.

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
16.

❤ 1 Suosittele
Käyttäjän JormaSimola kuva
Jorma Simola 30.8.2013 16:57

Jaakosaari sietäisi saada bannin kaikkiin blogeihin.

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
18.

Suosittele
Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen 30.8.2013 17:00

Vika on kyllä sitten ihan omassa huumorintajussa jos ei osaa kirjottaa sellaisia vitsejä, joista ei bannivasara pauku. Toisaalta, puheenvuoro on kuitenkin poliittisen ja yhteiskunnallisen keskustelun foorumi, ei esim. stand up show tai vitsisivusto. Ehkä ne vitsit kannattaa säästää jonnekkin muualle, varsinkin rasistiset.

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
20.

Suosittele
Käyttäjän JormaSimola kuva
Jorma Simola 30.8.2013 17:08

Omaatko Saara itse ollenkaan huumorintajua?.Myös politiikasta ja yhteiskunnallisista asioista voi laskea hirtehishuumoria.

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
24.

❤ 1 Suosittele
Olavi Mansikka 30.8.2013 17:16

Vasemmisto on ymmärtänyt huumorin tajun väärin. Huumori kääntää suupielet ylöspäin eikä alaspäin... ei siellä on kuin vihaisia nuoria naisia ja miehiä...

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
25.

Suosittele
Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen 30.8.2013 17:21

Hei, turha sun mun huumorintajua on haukkua kun itse olit se, joka sai rasistisen vitsin vuoksi bannit.

Sun varmasti kannattaa jatkossa säästää romanivitsit jonnekkin muualle. Ja toki yhteiskunnasta ja politiikastakin voi kommentoida hauskasti, mutta mielestäni ihan vitsit vitsit eivät välttämättä palstalle kuulu vaikka aiheeseen liittyisivätkin. Tämä kun ei ole mikään vitsisivusto vaan blogialusta.

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
27.

Suosittele
Käyttäjän JormaKohva kuva
Jorma Kohva 30.8.2013 18:23

No, testataan sitten Simolan "Jorman" huumorintajua.

"Kampi ja persu tappeli, kumpi voitti..?

Persu, koska kampi oli kiero kuin..."

---
Vitsiähän sä kysyit..?

muokkaa
vastaa
linkki tähän kommenttiin
28.

Kirjoita uusi kommentti
Nimi: Jorma Kohva
Kommentti: *
Haluan ilmoituksen uusista kommenteista sähköpostiini
Kaikista kommenteista
Vain vastauksista kommenttiini
Julkaise Facebookissa

Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
Älä levitä huhuja tai valheita.
Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
Älä mainosta.
Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.

Käyttäjän JormaSimola kuva

Jorma Simola

Lappeenranta

Sitoutumaton

Näytä koko profiili
JormaKohva

Estetyt kirjoittajat
Kirjaudu ulos
Hallitse kommentteja

Suosituimmat puheenvuorot

Maahanmuuttajien käytös ihmetyttää II Jenna Simula
Habemus tupom - meillä on tupo Antti Koskela
Miksi Jussi Halla-aho sympatisoi kokoomusta eikä SKP:tä? Jiri Nieminen
Kirjoita vitsi,ota banni Jorma Simola
Sitä saa, mitä tilaa: Persut, lopettakaa saman hokeminen Harri Kiiskinen
Palkkaratkaisulla ostovoiman heikennys Kristian Parviainen
Venäjällä alkoi kampanja ilmiantaa homoseksuaalit ja... Pertti Lindeman

Lisää suosituimpia
Viimeksi kommentoidut artikkelit
Tietoa blogipalvelusta

Kirjaudu Uuteen Suomeen muutamalla hiiren klikkauksella ja osallistu keskusteluun!

Perusta oma blogi vaivattomasti täällä. Käsittelemme hakemuksesi mahdollisimman pian.

Keskusteluun osallistujat vastaavat itse tekstiensä sisällöstä niin blogikirjoitusten kuin kommenttienkin osalta. Lue lisätietoja alta ja tule mukaan!

Mitä ovat Puheenvuoro ja Vapaavuoro?
Uuden Suomen keskusteluohje
Ilmoitus
Käyttöehdot | Yhteystiedot | Keskusteluohje | Uuden Suomen blogeista vastaavat Mearra ja Uusi Suomi.

Juhani Laitinen

Vaadin vastauksia vihreiltä ja vasemmistoliitolta!
25.9.2013 08:53 Marko Parkkola 4 kommenttia, 1 uusi

ilmoita asiaton viesti

Pitkin hampain kirjoitan uuden blogauksen Uuteen Suomeen, mutta kun minulle ei oikein vastata blogeissa, niin kysytään sitten näin. Kysyn US:n vasemmistoliiton ja vihreiden ja miksei muidenkin kirjoittelijoilta seuraavaa.

Miksi olette fasistisen kokoomuksen kanssa samassa hallituksessa?

Alla linkki ja lainaus kokoomuksen Pauli Kiurun blogaukseen Aamulehdessä. Pauli Kiuru on Valkeakoskelta kotoisin oleva kansanedustaja.

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/pa...

Aamulehdessä 25.9. on sama juttu syvissä vesissä ammentavalla otsikolla "Maahanmuuttajien määrä kasvaa liian nopeasti". Kuinkahan paljon kokoomuksen puoluetoimisto onkaan maksanut.

Selvästi nyt on nähtävissä kasvavaa rasismia kokoomuksessa ja kokoomusnuorissa. Kuinka vasemmistoliitto ja vihreät voivat olla tukemassa tällaista toimintaa hallituksessa? Eikö kokoomus tulisi eristää poliittisesti? Riittäisikö kokoomuslaisten veri ja tuskanhuudot vai tulisiko laittaa luoti toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos?

Odotan vastauksia.

Kommentoi 4 kommenttia, 1 uusi
Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!
❤ 2 Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Tietoa suosittelusta
❤ 1 Suosittele
Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen 25.9.2013 09:25

Taitavat sittenkin edustaa arvomaailmaltaan samoja ajatuksia kokoomuksen kanssa?!

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
1.

❤ 1 Suosittele
Käyttäjän markoparkkola kuva
Marko Parkkola 25.9.2013 09:31

Huomautan, että nuo eristämis- ja ampumisjutut ovat alunperin tulleet vihervasemmisto-osastolta. Jatkan siis eilistä fight fire with fire -linjaani.

Jos en saa vastausta oletan että vihreät ja vasemmistoliitto tukevat rasismia ja fasismia ja natsismia ja kaikkia muita -ismeja mitä en nyt keksi - siis kokoomuksen lisäksi.

vastaa
ilmoita asiaton viesti
linkki tähän kommenttiin
2.

Suosittele
Käyttäjän JuhaniLaitinen kuva
Juhani Laitinen 25.9.2013 09:33

Parkkola horisee..

"Riittäisikö kokoomuslaisten veri ja tuskanhuudot vai tulisiko laittaa luoti toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos?"

Odotan toimenpiteitä US-ylläpidolta.

muokkaa
vastaa
linkki tähän kommenttiin
3.

❤ 1 Suosittele
Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari 25.9.2013 09:33
2

Et Marko tule saamaan vastausta, eli taas sanonta "vaikeneminen on myöntymisen merkki" pitää paikkaansa.

Toimituksen poiminnat